Wil je het groot of klein?

Wil je het groot of klein?

Eén van de vorige keren schreef ik over het feit dat je zo heel af en toe een collega tegen komt met wie het helemaal niet klikt. Dat kan gebeuren. Ik gaf je tips om hiermee om te gaan.  Dit keer nemen we als uitgangspunt dat in jouw werkgebied een passagier zit, die bij jou van alles triggert waar je niet blij van wordt….

Tijdens het instappen zie en voel je het al meteen. Er stapt een passagier in die iets uitstraalt waar jij een allergie op hebt. Dit overkomt je niet vaak gelukkig! Nu is het helaas wel het geval. Een lange vlucht, hoe ga je dat handelen?

Deze passagier zit in jouw werkgebied. Voor het gemak schrijf ik hier hij en het kan net zo goed een zij zijn! Hij heeft zich geïnstalleerd. Je checkt even bij je collega’s of zij hetzelfde gevoel bij deze passagier hebben. Sommigen wel, de meesten niet.

Hoe ga je hiermee om?

  1. Je “trekt” de zeepbel om je heen. Lees hier hoe je dat doet!
  2. Je kijkt naar de betreffende passagier en je neemt het beeld in je op.
  3. Het beeld dat je nu in je geheugen hebt, ga je in gedachten veranderen.
  4. Verander wat jij wilt veranderen. Want in je eigen imaginaire wereld kun je alles veranderen!
  5. Maak de passagier kleiner als je dat wilt, geef de passagier een ander kleur, hoe jij dat prettig vindt. Geef hem in jouw imaginaire wereld andere kleren aan, zet een feestmuts op ect.

Laat je fantasie spreken. Het is in jouw imaginaire wereld. Niemand hoeft het te weten. Jij weet het alleen!

Dan loop je langs de betreffende passagier. Wat is er verandert wanneer je de betreffende passagier nu ziet? Hoe is dat voor jou?

Besef dat je alles in jouw imaginaire wereld kunt veranderen.

Alles wat je ziet, is hoe jij het ziet, hoe jij er tegen aan kijkt. Dat is niet DE waarheid, dat is jouw waarheid. Het geeft een enorme vrijheid wanneer je dit beseft. Nog groter is de vrijheid wanneer je hiermee kunt spelen!

Ik ben heel benieuwd hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Zoals altijd ben ik benieuwd naar je reacties. Stuur ze naar me door eenvoudig deze eMail te beantwoorden. Ik garandeer je binnen 24 uur een reactie terug. Dit is slechts een klein stukje uit het Sociaal Panorama van Lucas Derks.

Quote: “Mensen zijn wie je denkt dat ze zijn, spoken in elkaars brein!” Lucas Derks uit Sociale Denkpatronen.

Klik hier om verder te lezen over zijn gedachte goed als je daarin geïnteresseerd bent.

Geen reactie's

Geef een reactie