Tè véél…!!!

Tè véél…!!!

Wie kent ‘m niet, de vliegdip…? Het is gewoon allemaal even te veel! Ik weet nog dat ik een jaar of 3 vloog en ik had het helemaal gehad. Thuis kwam ik nergens toe. Als de indeling op de mat viel, kreeg ik het +++++Spaans-benauwd, waar ga ik nu weer heen…. Had het gevoel dat ik de regie kwijt was. Koffer inpakken viel me zwaar. Op Schiphol was het dan nog wel leuk, iedereen zien en even spreken. Op het moment dat ik aan boord was en de passagiers begonnen met instappen was het zwaarste: hellluuup, daar komen ze weer….. Soms dacht ik echt: “als iemand me nu iets vraagt, dan ga ik slaan…!” Dat heb ik gelukkig nooit gedaan, maar de gedachte alleen al. Ik was moei en futloos. Kon weinig hebben. Het duurde even vóórdat ik me ziek meldde.

In feite wil je dit vóór zijn. Maar hoe? Herken signalen! Bijvoorbeeld wat ik hierboven schrijf: Als de indeling op de mat viel, kreeg ik het spaans-benauwd. Dat is een duidelijk signaal. Koffer inpakken: geen zin in! hellluuup, daar komen ze weer….. Alledrie duidelijke signalen. Voor mij althans. Deze gedachten had ik daarvoor nooit. Ik kende ze niet!

Wat te doen om het tij te keren?

 • extra sporten.
 • Leuke dingen doen, waar je blij van wordt.
 • Zorgen voor een goede (nacht)rust.
 • Gezonde voeding nemen, wellicht extra vitaminen.
 • Veel water drinken.

In de tussentijd gaat alles gewoon door. Dan kunnen visualisaties je helpen, of symbolen. Laat me je een voorbeeld geven: Hellluuup daar komen ze weer. Jij staat in het gangpad. De stroom loopt toe. Wat heb jij nodig op dat moment om dit op een goede en ook plezierige manier te handelen? Het helpt om de situatie even voor je te zien en net te doen alsof je daadwerkelijk aan boord staat, in het gangpad. Passagiers met grote koffers (veel te groot voor handbagage) kijken je vragend aan.

 • Voel maar wat je dan voelt in je lijf.
 • Adem er maar naar toe, geef het alle aandacht en ruimte die het verdient.
 • Kijk met mededogen naar jezelf.
 • Accepteer dat je voelt wat je voelt. Als het er mag zijn, als je het aandacht kunt geven, zal het langzaam naar de achtergrond verdwijnen.

Door deze aandacht ga je jezelf al “steviger” voelen, voel maar!!

Wat heb jij nu verder nog nodig, om juist deze passagiers vriendelijk te woord te kunnen staan? Denk in symbolen! Visualiseer dat symbool. Mag ik je een paar suggesties geven?

 • Visualiseer een glazen stolp om je heen, je hoort en ziet alles, echter je laat het afketsen tegen de glazen stolp. Het komt niet binnen bij je. Zo kun je ongeacht wat er gezegd wordt, vriendelijk de passagiers begroeten en eventueel assisteren met het opbergen van hun bagage.
 • Visualiseer dat je een metalen werkbroek aan hebt. Dat geeft je een sterk gevoel. Hiermee kun je “alles” aan.
 • Visualiseer dat je een clownspak aan hebt. Daar worden de passagiers vrolijk van. Het maakt jou zelf ook vrolijk 🙂

Dit zijn mijn suggesties uiteraard! Kijk hoe ze jou kunnen inspireren om precies dat te visualiseren wat jij nodig hebt en wat jou op dit moment helpt. Als dit gelukt is,

 • merk maar dat er nu andere gedachten in je opkomen.
 • Voel maar wat er verandert aan het gevoel wat je in eerste instantie had (het gevoel dat hoorde bij: helllup daar komen ze weer…).
 • Merk maar wat je anders doet!

Ik wens je een goede vlucht… enne… zorg goed voor jezelf!!!

Mocht je hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken of is er voor jouw gevoel iets meer nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met je op. Ik sta je graag te woord, je bent van harte welkom! Dat kan eenvoudig door een antwoord te sturen op deze mail. Bellen mag ook +31 (0) 6 28830163

Geen reactie's

Geef een reactie