Summer-stress-time…!

Summer-stress-time…!

Summer-stress-time! Zo kan het voelen wanneer je kleine kinderen hebt en vliegt. Hoe heb je het thuis kunnen regelen? Daar valt of staat het genieten van je beroep mee! De ene keer past oma op, de andere keer een goede vriendin, een andere keer neemt je man een paar dagen vrij. In dit eZine richt ik me voornamelijk op vliegende moeders.

Zo rond de zomer kan de stress aardig oplopen. Hoe houd jij jezelf dan in balans? Hoe zorg jij voor jezelf, zodat je kunt ontspannen en helemaal met aandacht thuis kunt zijn? Hoe zorg jij voor jezelf, zodat je lekker kunt werken aan boord en helemaal relaxed op de route? De valkuilen waar je niet in wilt stappen!

Valkuilen liggen op de loer, herken je ze?

  1. Denken dat jij alles zelf op moet lossen.
  2. Denken dat jij alles zelf op kunt lossen.
  3. Je hebt geen hulp nodig.

Als je denkt dat jij alles zelf op moet lossen, kan dat heel zwaar gaan wegen. Je vraagt reizen aan, waarbij je alleen in het weekend vliegt. Dat kan, wanneer je een partner hebt, die in het weekend vrij is en bij jullie kinderen kan zijn. Toch, hoe is dat voor jou zelf? Is dat wat jij wilt?

Als jij denkt dat jij alles zelf op kunt lossen, kan dat nogal zwaar op je schouders gaan wegen. Wat maakt dat je vindt dat je alles zelf op kunt lossen? Misschien ook wel een beetje jammer, daarmee sluit je anderen buiten, die wellicht hele verrassende ideeën hebben om jouw problemen te helpen oplossen?!

Je hebt geen hulp nodig. Want jij bent sterk, jij bent creatief en “moet” vooral niet zeuren of moeilijk doen. Je hoeft anderen niet te belasten met jouw problemen. Je sopt het zelf wel op…. Pffff, ik word er al moe van als ik dit zo allemaal schrijf. Hoe is het met jou?

Wat zou je willen?

  1. Denken dat jij niet alles zelf op hoeft te lossen?
  2. Denken dat jij niet alles zelf op kunt lossen?
  3. Hulp vragen mag!!

Hoe voelt dat voor jou, deze drie laatste gedachten?

Als jij denkt dat jij niet alles zelf op hoeft te lossen, kan dat heel veel ruimte geven! Het nodigt uit om bij anderen te raden te gaan. Je hoeft je niet opgesloten te voelen in gedachten als: “ik wilde vliegen, dus ik moet het zelf regelen”. Daarvoor in de plaats kan komen: Ik ga vliegen, wie in mijn omgeving zou het fijn vinden om mij te helpen?

Als je denkt dat jij niet alles zelf op kunt lossen, wat gebeurt er dan met jou? Het kan onwennig voelen… Echter, jij bent “God” niet 🙂 Nogal arrogant als je denkt dat je alles zelf op kunt lossen….. Schep hier wat ruimte voor jezelf! Een ander kan je helpen oplossingen te vinden!

Hulp vragen mag! Hoe is die voor jou? Ben je dat niet gewend? Dan is dat best heel spannend! Toch, wat gebeurt er als je over die drempel heen bent? Draai het maar eens om: Hoe zou het zijn, wanneer een ander jou om hulp vraagt? Vind je dat raar of vreemd? Nee toch, dan sta jij altijd klaar, zonder probleem!

Draai het dus om, dat geeft ruimte om te doen wat er op dat moment nodig is.

Stel jezelf de vraag: “Wat zou het ergste zijn wat er kan gebeuren als je om hulp vraagt?”

Ik wens je een fijne zonnige relaxte zomer, zeker wanneer je de hele zomer vliegt!!

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken, stel je vraag door eenvoudig deze email te beantwoorden, je bent van harte welkom!

Succes en plezier, tot over twee weken!

Geen reactie's

Geef een reactie