Luchthaven-Stress….

Luchthaven-Stress….

Hoi, hoe gaat het met je? Vlieg je veel deze zomer? Volle machines?! Gezinnen met kinderen op vakantie. Zakenmannen en -vrouwen die reizen terwijl ze liever met hun gezin op vakantie zouden willen gaan…

Houd in gedachten:

  • De agitatie en irritatie is gericht op je uniform. Niet op jou persoonlijk! Besef dit heel goed en ervaar dat het juist om die reden heerlijk is het uniform te dragen, ook als is het warm en plakken je panty’s grrrrr !
  • De stress is van de passagier, niet van jou: laat het daar waar het hoort door rustig en vriendelijk te blijven. Wanneer passagiers persoonlijk worden, geef je heel duidelijk en vriendelijk je grens aan!

Wat je kan helpen:

  • Laat je uniform werken als een glazen stolp: jij bepaalt zelf wat je “doorlaat” en wat niet. Wat je niet doorlaat, ketst af tegen het glas en komt terug bij de zender. Jij blijft hierdoor bij jezelf en kunt vriendelijk en kortdaad blijven.
  • Zorg dat je zelf goed bent uitgerust, dan lukt bovenstaande beter 🙂 blijf dicht bij jezelf door jezelf bewust te zijn van je ademhaling: rustige ademhaling, voel jezelf “geaard”. Een glimlach en een luisterend oor doet wonderen; de passagier kan zich gehoord en gezien voelen.
  • Even een blik van verstandhouding met je collega kan een verademing zijn! Je “doet dit met elkaar”. Deel met elkaar als je er even “doorheen” zit en help elkaar.

En je weet uit ervaring: wanneer iedereen zit, en na take-off, kan de rust ontstaan en kun jij de passagiers een heerlijke vlucht bezorgen! Wat is dit toch een prachtig vak!

Zoals altijd ben ik benieuwd wat je van dit artikel vindt. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, stel ze gerust door eenvoudig deze mail te beantwoorden. Je bent van harte welkom!

Geen reactie's

Geef een reactie