Help ik ben weer thuis…!

Help ik ben weer thuis…!

Het komt nog steeds heel veel voor. Ook al heb je tegenwoordig social media en whats’app wat communicatie gemakkelijker maakt. Toch er zijn veel eenzame mensen onder het vliegend personeel. Schrijnend: aan boord hard werkend, op de route heel sociaal en thuis heel alleen.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Tja, als je alles geeft aan boord en op de route, heb je thuis echt geen zin meer in sociale contacten. Je hebt genoeg aan je familie, als je daar al aan toe komt. Je weet het wel, rationeel, dat je eigenlijk je vrienden zou moeten bellen om iets gezelligs af te spreken. Maar je bent echt te moe. Je vrienden staan wel op je antwoord apparaat, maar je hebt echt geen puf…

Voor je het weet sta je weer je koffer te pakken. En zo gaat het door. Je kunt dit jaren vol houden. Tot je antwoord apparaat leeg blijkt als je thuis komt… Je vrienden hebben het opgegeven. Je bent er “toch nooit”…

Rationeel weet je dat je niet goed bezig bent. En toch, hoe doe je dat? Hoe doseer je je energie aan boord en vooral op de route? Je bent enthousiast, met gezellige collega’s, je hebt het super leuk met elkaar. Je drinkt een drankje en nog een…. Het is véél te laat voor je het weet. Bovendien door het tijdsverschil ben je over je vermoeidheid heen. De gesprekken zijn interessant en je hebt lol!

Om te “weten” wat voor jou klopt en goed is, denk aan de 3 “g’s “:

  1. Gedachten wat zijn je gedachten.
  2. Gevoel welk gevoel vloeit daar uit voort?
  3. Gedrag wat doe je vervolgens.

Ben eerlijk naar jezelf! De enige die je voor de gek kunt houden ben jij zelf…. Als de 3 ‘g’s’ in overeenstemming zijn, dat weet je dat je goed bezig bent. Is dat niet zo, onderzoek dan, waar “iets” knaagt. Net zo lang tot de 3 g’s op één lijn zitten. Voel maar of dat klopt.

Zo kun je “dicht bij jezelf” blijven en doen wat je wilt doen, ook op de langere termijn. Het kan een oefening zijn, je hebt het tenslotte altijd zo gedaan. Als je het nu anders gaat doen, ben niet bang wanneer het je een keer niet lukt. Dat is menselijk!

Het klinkt zo simpel. Toch kan ik me voorstellen dat je hierbij hulp kunt gebruiken. Het is tenslotte niet voor niets een patroon. Het brengt je ook heel veel: gezelligheid op de route en wie weet wat nog meer.

Mocht je ècht je patroon willen veranderen, neem dan contact met je op. Ik begeleid je online en met Skype naar een andere manier van leven op de route en thuis, waar jij nu bij de gedachte alleen al heel blij wordt! Het is mogelijk, ook voor jou! Neem vandaag nog contact met me op en ga vanaf vandaag het leven leiden dat jij echt wilt leiden, waar jij blij van wordt!

Johan Cruijf citeer ik hier graag:

“Als je gelukkig wilt zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt”.

Ik hoor/lees je graag. Je bent van harte welkom! Beantwoord eenvoudig deze mail of klik hier voor verdere contactgegevens.

Geen reactie's

Geef een reactie