Heb jij ook goede voornemens gemaakt? Tips om je doelen te bereiken

Heb jij ook goede voornemens gemaakt? Tips om je doelen te bereiken

De Essentie - doelen bereiken

We zijn nu ruim één maand op weg in 2017. Wat waren jouw goede voornemens? Leef je ze nog steeds na? Klopt het nog steeds voor jou? Dat is dan super, ga zo door! 

Lukt het (nog) niet helemaal? Wellicht helpen deze stappen jou je doelen te bereiken.

  1. Hoe heb je je doel geformuleerd?
  2. Heb je je doel geformuleerd volgens de vormvoorwaarden?
  3. Vooral de laatste stap is essentieel: “wat is nu de eerste stap die je gaat zetten”. Wanneer je dat kunt formuleren weet je stap voor stap wat jij te doen hebt om jouw doelen te realiseren!
  4. Word je blij van de door jouw gestelde doelen? Zo nee, pas ze aan, zodat je er wel blij van wordt en dat het werkelijk aantrekkelijk is om jouw doelen te realiseren, stap voor stap!
  5. Wees liefdevol en mild voor jezelf. Mocht het toch niet haalbaar zijn wat je geformuleerd hebt, zet er niet helemaal een streep doorheen, maar kijk waar je wellicht iets aan kunt passen, zodat het voor jou wel haalbaar en werkbaar wordt!
  6. Zeg “ja” tegen jezelf en tegen datgene wat jij wilt bereiken. Ook al betekent dat wellicht dat je af en toe “nee” zegt tegen een ander!! Hierdoor maak je jouw eigen bewuste keuzes en zorg je goed voor jezelf. Dat geeft ook helderheid naar de ander!
  7. Reflecteer aan het eind van de dag hoe die dag is verlopen. Wat heb je vandaag gedaan om jouw doel voor 2017 te realiseren, om jouw voornemens te leven? Ook hier geldt: ben mild naar jezelf. Lukte het vandaag niet, dan mag je morgen in de herkansing. Blijf reflecteren. Stel bij wat nodig is. En wees eerlijk naar jezelf!

Ik wens je vooral veel plezier!

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken, laat het me weten. Je bent van harte welkom!

Wellicht is het VIP-programma iets voor jou?

Mocht je hier vragen over of belangstelling voor hebben, neem dan vrijblijvend contact op door eenvoudig deze email te beantwoorden.

Ik kijk uit naar je reactie en/of vraag!

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie