Gelukkig single of gelukkig samen?!

Gelukkig single of gelukkig samen?!

Kritische single stewards en stewardessen vertellen me dat ze vooral genieten van hun leven. Ze koesteren hun vrijheid, doen waar ze zin in hebben, thuis en op de route. Ze hoeven niemand verantwoording af te leggen….. En toch, wanneer ik dóór vraag, missen ze iets, zeggen ze zelf.

De “vliegende”mensen met wie ik sprak waren mensen van boven de 30 jaar en gaven aan het lastig te vinden energie te steken in het vinden van een geschikte partner. Op zich zijn ze allemaal happy. Toen ik ècht door vroeg, stuitte ik toch op “alleen dat éne…“ Het leek wel een taboe…?!

 

Hoe belangrijk is het voor jou een vaste relatie te hebben?

Waar ben je naar op zoek?

Ik merkte dat de mensen met wie ik sprak, steeds kritischer werden naar mate ze ouder worden. Dat geven ze zelf ook aan. Als ze een nieuwe relatie aangaan, stellen ze zich snel vragen als: maakt mijn partner mij nog wel gelukkig? Haal ik wel genoeg uit mijn relatie. Wanneer die vragen negatief beantwoord worden, wordt een relatie snel weer verbroken waarna ze weer opnieuw single zijn het het hele “circus” weer opnieuw begint…. Bovendien, je pakt je koffer weer, ontmoet weer andere mensen en het leven loopt al gauw weer zoals het altijd liep…

 

Houden van een ander begint met houden van jezelf.

Als je in de spiegel kijkt en tegen jezelf zegt: “ik hou van jou”! Wat gebeurt er dan? Wat voel je in je lijf? Waar kun je dat voelen? Klopt het wat je zegt?

Als het niet goed voelt, wat precies voelt dan niet goed? Neem hiervoor de tijd om deze vraag serieus te onderzoeken! Wellicht vind je het onzin? Wellicht heb je geen zin in dit “geneuzel”?

Wat zegt dat over jou?

 

Wat heb jij nodig om open te kunnen staan voor een (nieuwe) partner??

Wat heb jij ervoor over om je best te doen om je nieuwe relatie in stand te houden, niet ten koste van alles natuurlijk!! Het vraagt wat van je. Om met Johan Cruijff te spreken: “Om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt!”

 

Wat heb jij nodig om kritisch te zijn en toch ook weer niet tè? Bedenk wat dit betreft wat je precies in een relatie zoekt en stel jezelf ook de vraag of dat reëel is.

Gun je jezelf de tijd om de ander echt te leren kennen. Wat heb jij de ander te bieden?

Zeker als je vliegt, kan relatie stress op de loer liggen door de disbalans tussen werk en privé.

 

Daarnaast zijn er een groot aantal illusies als het gaat om de “perfecte relatie” zeker in een wereld van “glitter and glamour”: je partner zou een echte soulmate moeten zijn, jouw gelukkig moeten maken, onvoorwaardelijk lief moeten hebben ect. Toch, wanneer je niet echt eerlijk tegen jezelf bent van wat een goede relatie zou moeten inhouden en wat je ervan verwacht, is de kans van slagen klein. Want, een ander zoeken om je leven compleet te maken is wel het laatste wat je zou willen doen….

 

Ik vond een interessante quote van Carry uit de serie Sex and the City:

“…Later that day I got to thinking about relationships. There are those that open you up to something new and exotic, those that are old and familiar, those that bring up lots of questions, those that bring you somewhere unexpected, those thad bring you far from where you started, and those that bring you back. But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that’s just fabulous”.

 

Een aanrader: Harry Jekkers: “Ik hou van mij”.

https://www.youtube.com/watch?v=mdUf1OOKPS8

 

Roept dit artikel vragen of opmerkingen bij je op? Neem dan contact met me op, door eenvoudig op dit email bericht te reageren. Je bent van harte welkom en ik kom met een reactie bij je terug!

Geen reactie's

Geef een reactie