COACHING & THERAPIE

Schrijf je in voor mijn eZine en ontvang gratis het eBook

“Zeg jij Ja wanneer je Nee bedoelt?”

(inclusief codependency test)

Efficiënt en bewezen Effectief:

Korte intensieve individuele begeleiding!

Ook als coach therapeut en trainer ben ik continu in ontwikkeling en ben ik continu op zoek naar hoe mijn werk te kunnen optimaliseren en verbeteren. Mijn bedrijf De Essentie, Praktijk voor Kernvragen heb ik in april 2007 opgericht. Sinds die tijd heb ik vele tientallen individuele cliënten begeleid, honderdtallen studenten les gegeven en mezelf door opleidingen, workshops en cursussen steeds verder ontwikkeld. Steeds met veel plezier en met de ambitie mijn cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

Al de ervaringen die ik hierbij heb opgedaan hebben ertoe geleid dat ik een compact werkbaar bewezen effectief pakket heb ontwikkeld om je op individuele basis te begeleiden.

 

Om tot dit pakket te komen heb ik mezelf en mijn cliënten een aantal vragen gesteld:

 • Hoe kan het effectiever
 • Hoe kan het efficiënter
 • Waar heeft mijn cliënt het meeste baat bij?
 • Hoe kan ik mijn cliënt helpen zijn of haar proces zo goed mogelijk te monitoren en te begeleiden zodat mijn cliënt het snelst bij zijn of haar gewenste situatie kan komen?

 

Uit enquêtes en navraag is gebleken, dat cliënt in principe het meest gebaat is bij een intensief traject waar extra ondersteuning en begeleiding geboden wordt.Opgedane kennis en veranderingen worden op deze manier diep geankerd.

“In verband met een moeilijke werksituatie ben ik bij Marian terecht gekomen voor een coachingstraject. Bij Marian kun je helemaal jezelf zijn. Alle gevoelens en gedachten mogen er zijn en ik heb nooit gevoeld dat ik iets niet kon zeggen. Marian weet steeds de juiste vragen te stellen en zet je door haar vragen aan het denken. Ik heb door haar vragen en gesprekken veel inzicht gekregen in mijn eigen drijfveren en dat heeft mijn leven in alle opzichten een positieve wending gegeven. Ik ben niet alleen verder gekomen met het probleem op mijn werk, maar het heeft ook een positief effect gehad op mijn relatie met anderen, waarvan mijn man en kinderen de belangrijkste zijn. Het hele traject is voor mij het begin van een nieuw pad geweest. De reis is nog niet afgelopen en ik geloof dat die nooit afgelopen zal zijn, maar ik ben nu beter dan ooit in staat om mijn eigen pad te volgen. Ik heb samen met Marian gekozen voor een intensief traject, waarbij ik na iedere bijeenkomst een verslag schreef en Marian daarop reageerde. Ik kan het iedereen aanraden. Het dwingt je om het gesprek nog eens de revue te laten passeren en na te denken over wat je hebt besproken. Bij het schrijven had ik ook altijd wel weer nieuwe gedachten, die ik dan niet tot de volgende keer hoefde te bewaren. Het was voor mij de perfecte manier om het traject niet te laten verzanden in de waan van de dag.” — Een gelukkige(r) vrouw, moeder, echtgenote, vriendin en ondernemer

WAAROM EXTRA ONDERSTEUNING EN BEGELEIDING?

 • Je trekt als cliënt niet voor niets aan de bel bij mij. Het kan zomaar zijn, dat je al een poos met de gedachte speelt om contact op te nemen. Wanneer je dan contact hebt gezocht en een afspraak hebt gemaakt, wil je ook het liefst meteen aan de slag. Immers, je worstelt ergens mee, of je hebt ergens last van. Daar wil je zo snel mogelijk iets mee! Op weg naar beter!
 • Door meteen al na de eerste afspraak te reflecteren op dat wat je het meest heeft geraakt, ook al is dat confronterend, kom je sneller tot je eigen kern, maak je contact met jouw eigen diepere drijfveren. Ook kan het zijn dat je direct in contact komt met onderliggende schaamte, schuldgevoel, angsten, belemmerende overtuigingen.
 • Wanneer je je reflectie verslag naar mij opstuurd en ik er binnen 24 uur op reageer, heb je al meteen handvatten om hiermee verder te kunnen en al een stap te kunnen maken richting jouw gewenste situatie. Je hoeft dus geen 2 weken te wachten vóórdat je weer verder kunt!
 • Met mijn feedback op jouw reflectie verslag kun je verder. Het zou zomaar kunnen dat je dan toch weer tegen belemmerende overtuigingen aan loopt. Je maakt immers niet voor niets een afspraak met een professional. Anders had je jouw worsteling tenslotte al lang zelf opgelost!
 • Het kan heel veel ruimte en lucht geven, te weten, dat je ook nog een keer tussen de gemaakte afspraken door, mag bellen of mailen met datgene waar je tegenaan loopt. Ook hier reageer ik gegarandeerd binnen 24 uur op. Zo kun je toch weer verder!
 • Je “vat meteen de koe bij de hoorns”! Hierdoor kun je als cliënt dan toch nog aan de slag met dat wat je wilt ontwikkelen/oefenen vóór de volgende afspraak.
 • Tijdens de volgende afspraak gaan we daar weer direct mee verder. Zo ontstaat er een vloeiende continuïteit waardoor je als het ware bijna als vanzelf je nieuwe patronen gaat leven!
 • Zoals je merkt, kunnen we op deze manier sneller de vinger erop leggen, wanneer het even niet lukt wat je jezelf hebt voorgenomen. Een proces kan gaan met vallen en opstaan en dat is menselijk! Door contact tussendoor, help ik je het grotere overzicht te blijven houden en de rode draad te blijven zien! Hierdoor zul je merken, dat je zelf gemakkelijker weer verder kunt, in jouw gewenste richting!

“Al jaren onderdrukte ik enkele problemen in mijn relatie, maar dat lukte me de laatste tijd toch steeds minder, ze verzuurden mij helemaal. Ik realiseerde me dat ik dit zelf niet meer aan kon en kwam bij Marian in therapie terecht.

Van te voren wist ik niet wat ik zou kunnen verwachten van de therapie (en sowieso therapie in het algemeen). Dat bleek dus beslist ongegrond, het sloot allemaal perfect aan bij waar ik blijkbaar behoefte aan had, zonder me dat van te voren te realiseren. Vanaf de eerste sessie had ik een goede klik met Marian, ik voelde me volkomen veilig en durfde dingen te zeggen die ik nog nooit met iemand had gedeeld. Er was een oprecht vertrouwen en ik heb geen enkele keer het gevoel gehad dat ze over mijn problemen oordeelde. De ‘afstand’ die Marian bij mij koos was precies goed, niet te ver af of te dicht bij. De koppeling van (geschreven) reflectie direct na een sessie had een goed effect. Doordat ik (vaak moeizaam) mijn gedachten na de sessie op papier moest zetten (en dat is soms heel lastig), maakte dat de dingen van de sessie zelf (hulp, richting, advies) béter landden. Zeker samen met de daaropvolgende reacties van Marian.

Marian liet mij ervaren dat dingen uit het heden kunnen ‘leunen’ op gebeurtenissen uit het verleden. Dit moet je eerst aanpakken en een plek geven. Haar metafoor “een hand geven” kwam eerst wat twijfelachtig aan bij mij, maar oh wat bleek dat juist te zijn!

Marian heeft mij enorm geholpen! Ze zegt dat het door mijzelf komt… maar zij heeft het allemaal mogelijk gemaakt. Ik had van te voren nooit gedacht dat dit zo’n gunstig effect op mij zou hebben. Ik vind haar stijl, manier van aanpak heel erg plezierig.” — Henk

HOE ZIET HET ER CONCREET UIT?

 

 • 6 individuele sessies van maximaal 1,5 uur
 • Na iedere sessie schrijf je een reflectie verslag. Uitleg over reflectie en een format tijdens onze eerste afspraak.
 • Gegarandeerd binnen 24 uur feedback op het reflectie verslag van de mijn kant, zodat je daarmee meteen verder kunt.
 • Het reflectie verslag met mijn feedback, is een extra verdieping op de sessie, en zorgt ervoor dat je sneller en effectiever de stappen kunt gaan zetten die je wilt gaan zetten. Op weg naar jouw gewenste situatie.
 • Extra: bel of mail mogelijkheid één keer tussen twee afspraken door. Mocht ik niet direct opnemen, garandeer ik een reactie altijd binnen 24 uur.
 • Ook deze bel- en of mail afspraken zorgen ervoor dat we samen vinger aan de pols houden voor een spoedig verlopend proces op weg naar jouw gewenste situatie.

 

Het zal duidelijk zijn geworden, dat deze manier van werken inderdaad effectief en intensief is! Ook confronterend en pijnlijk soms. Toch, diep van binnen wil jij dit aangaan. Je wilt je worsteling loslaten, je angsten loslaten, je belemmerende overtuigingen loslaten! Je wilt het leven leven waar jij blij van wordt, bevrijd van alles wat je nu nog in de greep houdt! Er is lef en moed voor nodig om dit intensieve traject aan te gaan. Echter, het levert je na iedere individuele afspraak en het contact tussendoor veel helderheid en inzicht op waar je direct mee verder kunt! Op deze manier bespaar je jezelf een langer traject en bereik je sneller jouw gewenste situatie: één van meer rust, overzicht, blijdschap, geluk en ontspanning! Werkelijk contact met jezelf en weten wat jij echt wilt!

 

Resoneert het bij je? Waag dan de stap en maak met mij een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek! Ik snap dat er moed voor nodig is want zoals gezegd, het is intensief! Ergens diep in jezelf is dit wellicht wat jij toch het liefste wilt. Je ratio zal je misschien proberen te weerhouden…. Daag jezelf uit om te voelen wat jij nodig hebt, waar jij het meest bij gebaat bent en wat bij jou past!

BONUS

 

Als extra bonus, naast al het genoemde, bied ik je aan, dat je een half jaar na dit programma één keer een afspraak mag maken, helemaal gratis!

 

Het is mogelijk indien je dit wenst, dat ik een offerte maak voor je werkgever. Immers, je werkgever is erbij gebaat, dat je in alle opzichten lekker in je vel zit. Alles wat je leert, zal bijdragen aan meer persoonlijke effectiviteit en zakelijk functioneren. De offerte behelst dan een persoonlijk ontwikkelingstraject of persoonlijke/individuele effectiviteitstraining. Over de inhoud doe ik geen mededelingen naar de werkgever.

Heb je een eigen bedrijf, dan kun je dit pakket als opleidingskosten opvoeren.

 

Heb je nog vragen?

 

Mocht je na alles wat je hier gelezen hebt, toch nog vragen hebben, of twijfel je of dit echt iets voor jou is of dat je eenvoudig behoefte hebt aan persoonlijk contact vóórdat je jezelf aanmeldt voor dit pakket, stuur mij dan alsjeblieft een mail, dan stuur ik een bericht retour met een aantal data voorstellen. We zullen dan op de gekozen datum en tijd telefonisch contact hebben. Hiervoor plan ik een half uur in.

“Al jaren leefde ik met een gevoel dat ik maar niet volwassen werd, ondanks dat ik 43 jaar ben. Al jaren had ik een interne criticus die me geen rust gunde in m’n hoofd: altijd bezig, altijd kon iets beter en er altijd zijn voor iedereen, zonder er bij na te denken wat het met mij deed of wat ik er zelf van vond. Samen met Marian heb ik de zoektocht aan durven gaan naar antwoorden op mijn vragen, rust te vinden en mijn specifieke tools hiervoor te ontwikkelen.

Eindelijk heeft het gevoel een woord, is het iets bekends en het allerbeste, kan ik er iets aan doen! Marian heeft me enorm geholpen door me terug op de rails te zetten, de juiste vragen te stellen/feedback te geven en er altijd te zijn danwel met skype, danwel per email. Ik kon mezelf zijn bij Marian, ze heeft geen (ver)oordeel over de rugzak aan ervaringen en zoekt ook geen schuldige; ze wilde alleen mij helpen. Wat daarbij ook enorm helpt is dat ze uit eigen ervaring werkt en ze dus de pijn en frustratie binnen het traject begrijpt en me goed kon helpen. Ik heb de maanden dat ik met Marian gewerkt heb als zeer bijzonder en leervol ervaren in m’n leven. Zeer waardevol en voor mij life changing!” — Anoniem

p.s. ik garandeer je een doorbraak, waar je ook mee worstelt, door op deze manier te investeren in jezelf! Wat is jou dat waard….?

 

Als je doet wat je altijd gedaan hebt,
krijg je wat je altijd gekregen hebt!