Bewust leven!

Bewust leven!

Ken je dat: je leeft je leven, het gaat niet goed en het gaat niet slecht. De tijd vliegt. Het glipt door je vingers. Oeps, het is al weer April…. je herkent dit van voorgaande jaren. Je zou zo graag “vanalles” willen. Het gebeurt niet en komt er niet van…

Zoveel manieren om bewust te leven. Laten we met iets kleins beginnen. Iets kleins maar wel met heel veel impact. Het is bijzonder te beseffen dat je àlles hebt wat je nodig hebt, een huis, eten een leuke baan, geld scholing, veiligheid. Alles is geregeld, gezondheidszorg. En toch, steeds meer mensen hebben het gevoel dat er vanalles mist. Frustratie, onrust, vermoeidheid en stress tot gevolg.

Je bent verbonden met alles en iedereen via internet. Alles binnen handbereik. Daardoor is het op de route zo gemakkelijk om de verbinding te houden. Toch steeds meer merk je dat er iets mist. Je herinnert jezelf tijden dat je vrolijker was, meer lol had in je leven. Dat zou je vaker willen ervaren.

Het goede nieuws is, je hebt alles al in je! Je hoeft het alleen maar aan te spreken!

Begin met bewust uit je bed te stappen.

Bewust naar jezelf in de spiegel te kijken.

Bewust jezelf een goede morgen te wensen.

Bewust naar jezelf te glimlachen.

Bewust je eventuele huisgenoten te groeten.

Bewust te ontbijten.

Bewust besluiten hoe je de dag gaat invullen, plannen maken.

Wellicht heb je vrij, wellicht ga je vliegen. Maakt niet uit, zorg dat je er bewust mee bezig bent.

Voer ook uit wat je jezelf nu bewust voor neemt. Stel je hebt in de ochtend besloten voor de avond een maaltijd te maken die je nog nooit bereid hebt. Ga bewust boodschappen doen om alle ingrediënten te halen. Ga bewust koken. Als je op de route bent, ga bewust shoppen, naar een museum, tochtje maken. Doe het bewust!

Belangrijk: GENIET! Daar word je blij van. Essentieel in bewust leven is bewust genieten. Het kost niets extra’s en het levert je zoveel meer levensvreugde op!

Wanneer je ’s avonds weer in bed ligt, stel jezelf 3 vragen en geef daarop een eerlijk antwoord:

1 heb ik vandaag bewust geleefd.

2 heb ik bewust gevoeld hoe dat was?

3 hoe voelt dat nu voor me? Maak bewust contact met wat er gebeurt in je lijf. Voel!

Kortom: Gun jezelf om bewust te leven. Het kost niets extra’s.

Bewust leven maakt dat je de verantwoording neemt voor jouw leven. Jij hebt de regie! Je wordt er een blijer mens van. Oefening baart kunst. Wordt een levenskunstenaar! Je kunt meteen aan de slag 🙂

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie